Cum sa alegi banda de alergat perfecta

Cum sa alegi banda de alergat perfectaBanda de alergat este piesa preferata de echipament fitness a ficarui sportiv sau pentru fiecare om care vrea sa slabeasca sau doar sa se mentina.

Un studiu realizat de Journal of American Medical Association (JAMA), a aratat ca un antrenament destul de viguros pe banda de alergat ardea aproximativ 700 de calorii, comparativ cu bicicleta fitness care arde doar 498 de calorii. Arderea caloriilor nu este singurul motiv pentru popularitatea benzi de alergat.

Banda de alergat se poate folosi pentru a pierde in greutate, imbunatati rezistenta sau chiar pentru a va pregati sa participati la un maraton.

Cu ani in urma, inainte ca benzile de alergat sa devina atat de populare, erau alternative limitate atunci cand doreati sa cumparati o banda. Puteati alege intre banda de alergat magnetica sau electrica. Ati fi avut cateva optiuni limitate cu dimensiunea motorului si dimensiunea suprafetie de rulare. In ziua de azi, cererea mare a alimentat o crestere dramatica in alegerea benzi de alergat potrivite. Fiecare are mai multe modele disponibile. Exista o mare varietate de caracteristici, dimensiuni, modele si functii pentru a avea de unde alege. Fiecare banda de alergat este proiectata pentru un anumit tip de utilizator. Unele sunt proiectate pentru cei care folosesc ocazional banda de alergat iar altele pentru alergatorii competitivi care folosesc aceste echipamente fitness destul de des.

Cele mai mici preturi la banda de alergat le gasiti doar la Sportaddict.ro . Vezi oferta .

Atunci cand alegeti o banda de alergare totul incepe cu obiectivele voastre si cum aveti de gand sa folositi aceasta banda.

Fiecare banda de alergare are componente de baza, caracteristici si functii care variaza de la una la alta. Toate benzile de alergat au “personalitatea” proprie si face aceasta piesa de fitness corespunzatoare pentru a atinge anumite obiective specifice.

Motorul este unul din cele mai importante parti ale benzi de alergat. Este componenta care conduce banda de alergat. Motoarele benzilor de alergare sunt evaluate in functie de caii lor putere.  Un motor cu putere de varf mare nu poate fi capabil de a produce caii putere necesari pentru a sustine o putere constanta, atunci cand folositi banda de alergare.

Suprafata de rulare a benzi este direct sub centura in miscare. Unele suprafete sunt realizate din straturi de lemn stratificat in timp ce altele sunt construite din materiale sintetice. Suprafata se uzeaza din cauza frecarii dintre centura in miscare si suprafata puntii. O suprafata mai groasa va oferi, in general, mai mult sprijin si mai multa amortizare si asta le face si mai durabile. Curelele sunt o alta parte a benzilor si acestea se vor uza in cele din urma si trebuie inlocuite. Curelele au un strat sau doua straturi. In general, cele din doua straturi sunt de o calitate superioara. Latimea curelei variaza de la 16 cm la peste 20 de inchi.

Consola este centrul de control si informare a benzilor de alergat. Aceasta controleaza toate functile benzi si ofera o multime de informatii care te ajuta, precum: viteza, timpul, ritmul, distant parcursa, etc. Aceasta poate indica, de asemenea, viteza mediea, ritmul mediu, caloriile arse si ritmul cardiac.

Producatorii folosesc diferite metode de amortizare pentru banda de alergat, inclusiv suspensii care absorb socurile sau suprafete flexibile. Un grad ridicat de amortizare poate fi de ajutor in multe situatii. In cazul in care obiectivul vostru este de a simula mersul pe jos de afara poate doriti amortizare mai mica, astfel incat banda de alergat imita conditiile reale de afara.

Be Sociable, Share!

No comments yet, be the first.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.